Vit chokladpannacotta med hallonsorbet

Serverar: 5-6 portioner

Enkel och vansinnigt god! Kombinationen pannacotta och hallonsorbet höjer smaklökarna, det söta till det syrliga. Måste testas!

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 - 3 msk socker
  • 2 gelatinblad
  • 125 g vit choklad av god kvalité
  • Hallonsorbet (Siaglass)
  • På toppen
  • 2 - 3 tsk vit sirap
  • ½ - 1 tsk lime
  • 250 g frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och mjölk. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Hacka chokladen.
    2. Tillsätt urkramade gelatinblad, socker och choklad i gräddmjölken. Rör om tills allt har smält.
    3. Sila och häll upp i formar eller vackra glas. Ställ i kylskåpet och låt stelna.
    4. Tina hallonen. Smaka av med vit sirap. Tillsätt lime. Lägg en skopa hallonsorbet på pannacottan. Toppa med hallonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lisa123 31 december 2010

    Det står att man ska blanda i socker, men inget om socker eller mängd bland ingredienserna? Mvh Lovisa

    CarinaB73 3 januari 2011

    Tack för rättelsen. Har glömt att skriva 2 - 3 msk socker i ingredienserna.

    Kajac 13 januari 2011

    Jag bjöd på denna utsökta efterrätt på nyår. Succé!! Hallonsorbet var dock slut i affären, men det funkade finfint med blåbärssorbet också. Jättegott! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben