Vit chokladpannacotta med päronsalsa

Serverar: 4 portioner

Testade ännu en ny pannacotta, blev jättegott med päronsalsan till. Bailey´s mint hade jag inte hemma så jag tog Bailey´s orginal istället.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk Bailey's mint chocolate eller Bailey´s orginal
  • Salsa
  • 1 stort päron eller 2 mindre
  • 1/2 lime , pressad saft
  • 1 msk akaciahonung
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker.
    2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Slå den varma grädden över och rör tills chokladen löst sig.
    3. Ta upp gelatinet och tillsätt det under försiktig omrörning. Tillsätt likören.
    4. Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 2/3.
    5. Dela och kärna ur päronet. Skala och skär i små tärningar. Blanda med lime, honung och mynta i en skål.
    6. Låt stå svalt till serveringen. Lägg salsan ovanpå pannacottan och servera!
    7. Tips! Jag använde Lindt´s vita choklad, jättegod är den. En del vita choklader smakar inte bra, men denna är klart godkänd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben