Smal pannacotta med bär

Serverar: 6 portioner

Ljuvlig avslutning på en middag, en pannacotta med fräsch bärsmak.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl Kelda lagalätt
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 4 dl bär, t ex hallon, blåbär eller vinbär
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.
    2. Koka upp gräddmjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
    3. Ta upp gelatinet ur vattnet, lägg ner det i gräddmjölken och rör tills det smält. Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal.
    4. Häll upp i 6 små vattensköljda glas. Låt stelna i kylen över natten. Lägg på bären och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BABOOS 13 mars 2009

    Hej!!! Detta recept var mycket mumsigt. Smal pannacotta med bär, alla gästerna blev stormförtjusta. Baboos i Vellinge

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben