Frusen marängtårta med bär

Serverar: 12 portioner

En riktig sommartårta, passar perfekt till midsommar

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 äggvitor
  • 2 1/2 dl Dansukker strösocker
  • Fyllning
  • 500 g blandade färska eller frysta bär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker gelésocker multi
  • Garnering
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 125-250 g färska bär
  • 1 msk Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
    2. Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
    3. Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben