Marängtårta med mindre socker, färska bär och vaniljkesella

Nyttigare variant av marängtårta

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl flagad mandel
  • Garnering
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 1 dl blåbär, färska eller torkade
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor med sockret till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det faller ur. Vänd sist ner flagad mandel. Bred ut marängsmeten på oljat bakplåtspapper på en plåt till en rund eller fyrkantig ca 1,5 cm hög botten
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 100-125 grader i ca 1 h och 45 minuter.
    3. Stäng av ugnen men låt marängbottnen stå kvar. När ugnen svalnat tar du ut plåten och låter bottnen kallna ordentligt på bänken innan du försiktigt lossar den från pappret och fyllningen läggs på.
    4. Garnering: Bred vaniljkesellan på bottnen och lägg därefter ut skivade jordgubbar i flera lager. Strö sist över blåbär och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben