Smördegsbakelse med färska bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 minuter

Jordgubbskesellan kan bytas ut mot kesella vanilj.

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor ca 9x17cm
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 burk kesella jordgubb/lime
  • 250 g jordgubbar, färska
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk lime, rivet skal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Halvera smördegsplattorna, lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Lyft eller skär av överdelen när smördegen kallnat. Fyll med kesella och bär. Pudra över florsocker och rivet limeskal strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben