Kardemummabullar med vaniljcrème och färska bär

Serverar: 6-8 portioner

Tag vanliga kardemummabullar/släta bullar och fixa till dem som matTina gjorde! Det blev jättegott!

Ingredienser

  • 6-8 st färdiga kardemummabullar
  • 1 st skårad vaniljstång
  • 5 st äggulor
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 0,5 dl mörk rom
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask jordgubbar (eller andra goda bär)
  • Instruktioner

    1. Vaniljkräm: Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Koka upp mjölken med vaniljstången. Häll över hälften av mjölkkoket på äggblandningen. Fortsätt att vispa så att sockret löser sig. Häll tillbaks koket i grytan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i skål och låt svalna.
    2. Vispa grädden. Tillsätt 1/2 dl mörk rom (kan uteslutas) till vaniljkrämen. Vänd därefter ned den vispade grädden i krämen.
    3. Dela bullarna och fördela krämen på underhalvorna. Skiva jordgubbarna och lägg dem på vaniljkrämen. Sätt på locket och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben