Annorlunda marängtårta

Serverar: 8-10 portioner

Den här marängtårtan har en konsistens som påminner om cocosbollar. Den ska gräddas i 5 timmar, men låt den gärna stå kvar i ugnen över natten.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Ca 1 msk smör
  • 1 dl riven kokos
  • Till garnering
  • 2 - 3 skalade, skivade kiwifrukter
  • 2 dl grädde
  • Ca 50 gr mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Beströ den med kokos.
    3. Blanda alla ingredienser till tårtan i en skål och vispa länge, med elvisp, till hårt skum.
    4. Vänd ner skummet i den kokosbeklädda formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och stäng samtidigt av ugnen. Låt formen stå minst 5 timmar.
    5. Till servering: Vispa grädden och bred ovanpå tårtan. Garnera med skivad kiwi och hyvlad blockchoklad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben