Marängtårta med dumle- & vitchokladhasselnötsmousse

Serverar: 8 portioner

Ganska söt men väldigt god tårta!

Ingredienser

  • 3 st marängbottnar (köpta eller hemgjorda)
  • Vitchokladmousse
  • 200 g vitchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Dumlemousse
  • 200 g dumle (eller 1 påse 220 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 2-3 dl grädde
  • Noblessrutor
  • Rostade mandelflarn
  • Hackadvitchoklad
  • Gräddkola
  • Silverkulor
  • Blad och blomma
  • Instruktioner

    1. Man gör samma princip på båda mousserna. Börja med att värma grädden och ha i chokladen/dumlen, smält den under omrörning så det inte fastnar i botten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet. Låt den stå där under natten. (Eller ca 5 timmar.) När de har blivit lite "fastare", ta fram elvispen och vispa fluffigt. (Det kan ta ett tag innan den tjockar på sig.)
    2. Lägg fram marängbottnarna och pensla över (block)choklad på båda sidorna. Det är för att marängen inte ska smälta när moussen och grädden läggs på. När chokladen har stelnat är det bara att bre på moussen och lägga ihop tårtan. Dekorera sedan som du vill. Jag vispade grädde med lite marsanpulver och bredde över hela tårtan, sedan tog jag rostade mandelflarn och satte på sidorna. Noblesskivor längst ut, sedan hackad vitchoklad, gräddkola och silverkulor i mitten. Avslutade med att göra en blomma i marsipan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben