Tårtan för dig som gillar maräng och nougat.
Lättare kan det inte bli göra tårta!
Ingredienser
1 paket (200 g) Marängbottnar
4 dl vispgrädde
225 g nougat
5 bitar Toffifee
Instruktioner
Hetta upp grädden (Får absolut inte koka).
Smält ner 175 g av nougaten i den upphettade grädden.
Kyl nougatgrädden några timmar, så den blir riktigt kall.
Vispa nougatgrädden.
Bred ca hälften av nougatgrädden mellan de två marängbottnarna
Bred resten av nougatgrädden på över tårtan. Om du vill kan du spara en del att spritsa.
Garnera tårtan med Toffifee och hyvlad nougat (Se bilden).
Detta låter jätte gott!! Älskar nougat och maräng!! Kommer nog bli en favorit framöver.
Majohn1 april 2010
Är det meningen det ska gå att vispa nougatgrädden....?
Har hållt på 20 minuter nu, utan minsta tendens till förtjockning...Gästerna kommer snart.... suck.
e3lin4 april 2010
Jag gjorde denna underbara tårta till en 50års fest. Och den gjorde verkligen succse.
Helt underbar god. Kunde inte sluta äta av grädden.
Tack för ett mycket gott och enkelt recept.
Nickynamo14 september 2011
Låter helt underbart! Kommer göra denna tårta till min artonårsfest om någon vecka. :)
Undrar bara om det skulle funka med marängbottnar med hasselnötter i, eller skulle det bli för mycket?
Eller kanske krossad noblesse över?
JenniR16 februari 2012
Nogatgrädden får ingen annan konsistens än ovispad grädde..
Tror det går bättre att vispa grädden för sig och sedan hälla ner smält nogat.
Tur att jag gjorde en testtårta! :)
Detta låter jätte gott!! Älskar nougat och maräng!! Kommer nog bli en favorit framöver.
Är det meningen det ska gå att vispa nougatgrädden....? Har hållt på 20 minuter nu, utan minsta tendens till förtjockning...Gästerna kommer snart.... suck.
Jag gjorde denna underbara tårta till en 50års fest. Och den gjorde verkligen succse. Helt underbar god. Kunde inte sluta äta av grädden. Tack för ett mycket gott och enkelt recept.
Låter helt underbart! Kommer göra denna tårta till min artonårsfest om någon vecka. :) Undrar bara om det skulle funka med marängbottnar med hasselnötter i, eller skulle det bli för mycket? Eller kanske krossad noblesse över?
Nogatgrädden får ingen annan konsistens än ovispad grädde.. Tror det går bättre att vispa grädden för sig och sedan hälla ner smält nogat. Tur att jag gjorde en testtårta! :)