Marängtårta med dadel

God men mäktig tårta, räcker med en liten bit.

Ingredienser

  • 100 g torkade dadlar
  • 1 apelsin
  • 6 äggvitor
  • 1/6 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Riv skalet av en apelsin och pressa ur saften. Hacka dadlarna, blötlägg dem i apelsinsaften/skalet. Hacka nötter och choklad Vispa vitorna kraftigt med saltet Tillsätt socker i en fin strimma och vispa samtidigt tills äggvitan är hård. Vänd försiktigt i hacket och dadlarna. Häll smeten i bakppersklädd form med löstagbar kant. Grädda i 1 ½ timma.
    2. Garnera tårtan med vispgrädde och riven choklad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben