Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 4 timmar

Enkel att göra. Tänk på att lägga ihop tårtan strax före servering

Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 1/4 + 3 dl vispgrädde
  • 250 g frysta tinade hallon eller 5 dl färska
  • Garnering
  • ½ l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen,låt stå ca 5 min
    2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät.Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
    3. Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
    4. Toppa med jordgubbar och hallon

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1
    3.3
    40 min
    6-10
    2

    Kommentarer (1)

    camillaf14 24 juni 2009

    Den här gjorde jag på midsommarafton och den blev kanongod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben