Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar
Serverar: 8-10 portioner
Tid: 4 timmar
Enkel att göra. Tänk på att lägga ihop tårtan strax före servering
Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon eller 5 dl färska
Garnering
½ l jordgubbar
2 dl färska hallon
Instruktioner
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen,låt stå ca 5 min
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät.Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Den här gjorde jag på midsommarafton och den blev kanongod!