Marängtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 3 timmar

Glutenfritt

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 äggvitor
  • 0,5 krm bikarbonat
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl socker
  • 3 msk maizena
  • 50 g mandel , skållad , mald
  • Fyllning och Garnering
  • 4 äggulor
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • Saft från 0,5 citron
  • 2 msk socker
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • ca 1 liter jordgubbar
  • 8 - 10 strimlade rostade mandlar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna med bikarbonat och salt till hårt skum.
    2. Blanda maizena och mandel vänd ner det i marängsmeten
    3. Bred ut på bakplåtspapper till 2 runda bottnar ca 21 cm i diameter.
    4. Grädda i mitten av ugnen 150 grader ca 1 h. Låt dem kallna på galler. Förbered under tiden fyllningen.
    5. Blanda äggulor, apelsinskal, saften av frukterna, socker i en rostfri eller teflonkastrull. Sjud krämen tjock under vispning på svag värme. Låt krämen kallna.
    6. Vispa grädden, dela jordgubbarna i halvor.
    7. Bred citronkrämen på den understa Bottnen strax före servering. Täck med jordgubbshalvor. Lägg på den andra bottnen.
    8. Garnera kanten med spritsade gräddtoppar och halverade jordgubbar. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben