Marängtårta med jordgubbar

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En väldigt god och enkel hemmagjord marängtårta. Mums säger jag bara. Bra för gluten och laktos allergiker om man använder laktosfri grädde, vilket faktiskt blev gott.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm ättikssprit (12%)
  • 2-3 dl grädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp för snabbare resultat.
    2. Tillsätt sockret försiktigt under vispning och vispa tills det blir en blank marängsmet.
    3. Rör i vaniljsockret och ättikan.
    4. Rita ut två cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm diameter. Bred sedan ut marängsmeten i cirklarna, till jämna bottnar.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 100°, ca 1 ½ tim.
    6. Lossa försiktigt marängbottnarna och låt dem kallna.
    7. Lägg sedan upp ena bottnen på ett fat och bred på ett tunt lager grädde. Skiva sedan lite jordgubbar och lägg på. Täck jordgubbarna med ytterligare ett tunt lager grädde, så att det inte blir några hål.
    8. Lägg på den andra bottnen och täck den med grädde. Till sist dekorera med smarriga jordgubbar.
    9. Nu har ni en smarrig marängtårta full med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben