Chokladcheesecake

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g digestivekex
  • 20 g smält smör
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 75 g mörk choklad
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl kesella (10%)
  • ½ dl socker
  • 1 ½ tsk maizenamjöl
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 50 g hyvlad mörk choklad
  • florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150ºC. Pensla tårtringen med smält smör. Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i smält smör och tillsätt sockret. Pressa ner blandningen ordenligt i botten av formen. Baka den ljusbrun i 8 minuter. Smält chokladen i microugn. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning. Blanda resterande crème fraiche och kesella med socker och maizena. Häll i chokladblandningen och till sist ägget. Häll massan i formen och baka i 25 minuter. Låt kallna. Ställ i kyl över natten. Garnera med hyvlad choklad och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gml 29 december 2012

    Mängderna ser inte ut att stämma i det här receptet. 50 g digestive keks täcker knappt botten på formen (ska ju räcka för 10 personer enligt receptet). Jag använde ett helt 400 g paket och även det är lite. Gissar att det saknas en nolla, dvs ska vara 500 g? Även fyllningen blir lite. Bilden stämmer inte heller då ju fyllningen är choklad, inte vit. Eller saknas det kanske ett lager fyllning i receptet? Står i ugnen just nu. Inväntar resultatet med spänning.

    gml 30 december 2012

    Här kommer mina förbättringsförslag: Öka mängden digestive till 150 g om du använder en spring-form dia 22 cm. Jag tycker även att det behövs en extra fyllning, t.ex. blanda philadelfia ost, vispad grädde och lite socker. Jag lade detta som översta lager och frös en stund i frysen. Blir mäktigt men mer av en cheese-cake som jag förväntar mig och mer som på bilden.

    gml 30 december 2012

    Här kommer mina förbättringsförslag: Öka mängden digestive till 150 g om du använder en spring-form dia 22 cm. Jag tycker även att det behövs en extra fyllning, t.ex. blanda philadelfia ost, vispad grädde och lite socker. Jag lade detta som översta lager och frös en stund i frysen. Blir mäktigt men mer av en cheese-cake som jag förväntar mig och mer som på bilden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben