Vit chokladmousse med färska frukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god mousse som man kan variera toppingen på: ananas, jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär, melon m fl.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • Rivet skal av 1 lime
  • Topping
  • Färska frukter såsom ananas, jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär, melon
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en bunke över varmt vatten,
    2. Vispa grädden men inte för hårt.
    3. Blanda ner chokladen i grädden och rör sedan ner äggulan och limeskalet.
    4. Häll upp blandningen i glas och ställ in i kylen ca 4 timmar.
    5. Vid servering. Ta ut moussen och dekorera med önskad frukt eller bär.
    6. Hoppas att det smakar gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben