Pepparkakskryddad vit chokladmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Hade gäster i går och bjöd på denna underbara mousse till efterrätt, som gjorde stor succé. Passar förträffligt speciellt nu till jul.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 2 krm kanel
  • 2 krm kardemumma
  • 1 krm mald ingefära
  • 1/2 krm mald kryddnejlika
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Lingon och eventuellt pepparkakor till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna, rör sedan i ägget.
    2. Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden. Skeda upp i små skålar eller glas; en sprits underlättar.
    3. Ställ in skålarna i kylen till serveringen. Moussen kan göras dagen innan.
    4. Garnera med lingon och eventuellt ett litet pepparkakshjärta i varje. Jag garnerade med röda vidbär istf lingon och det blev jättegott.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tina85 18 januari 2010

    Mm en helt underbar god chokladmousse! Jag har gjort denna vid två tillfällen under julen och den har blivit mycket uppskattad av samtliga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben