Vit chokladmousse med hallontopping

Serverar: 4 portioner

Jättegod dessert men mättande. Gjorde denna till makens födelsedag till självaste nyårsafton. Använde kesella med smak av hallon till denna.

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl kesella
  • Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • ½ dl strösocker
  • Dekoration
  • färska hallon
  • 2 grillpinnar av trä
  • Instruktioner

    Hacka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Vispa grädden fast. Lägg kesellan i en bunke. Rör ner den smälta chokladen och till sist även grädden. Skeda upp moussen i 4 vackra glas och ställ dem kallt i minst 3 timmar eller över natten. Tina hallonen i en skål. Blanda dem med socker, skeda hallonblandningen över moussen. Trä färska hallon på en halv grillpinne och lägg ett hallonspett över varje glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben