Vit Chokladmousse med getost och jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

En efterrätt som alltid går hem. Enkel och väldigt god!

Ingredienser

  • 250 gr Vit choklad
  • 1 blad gelantin
  • 100 gr . Mild getost (chevraux)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl uppvispad grädde
  • 1 vaniljstäng
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2 dl grädde med en vaniljstång. Ta bort vaniljstången och låt svalna. 2. Lägg gelantinbladet i kallt vatten i några minuter. Kläm ur vattnet ifrån gelntinbaldet och blanda (vispa) den med den avsvalnade grädden. 3. Smällt chokladen i vattenbad och blanda i getosten. 4. Blanda nu allt med 2 dl uppvispad grädde. 5. Låt stelna i kylen några timmar. 6. Servera med färska jorgubbar(eller andra röda bär) och choklad/kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben