Paj med vit chokladmousse

Serverar: 6-8 portioner

Ser god ut. Ska prova i midsommar.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Ca 1 liter små jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt samman degen i en matberdare eller för hand.
    2. Kavla ut den efter formen, lägg i och nagga.
    3. Sätt formen i kyl minst 30 minuter.
    4. Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomgräddad. Låt kallna.
    5. Smält den vita chokladen enl. anvisningar på förpackningen. Låt svalna något rör i lätt vispade äggulor.
    6. Vispa grädden tills den tjocknar (ska var tjock men inte grynig).
    7. Rör i hälften av i den rumstemererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
    8. Häll moussen över bottnen i formen och bred ut jämnt. Sätt in övertäckt i kyl ett par timmar eller över natten för attt stelna.
    9. Garnera med jordgubbar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben