Paj med vit chokladmousse
Serverar:
6-8 portioner
Ser god ut. Ska prova i midsommar.
Ingredienser
Botten
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 msk socker
1 krm salt
Fyllning
200 g vit choklad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Garnering
Ca 1 liter små jordgubbar
Instruktioner
Blanda snabbt samman degen i en matberdare eller för hand.
Kavla ut den efter formen, lägg i och nagga.
Sätt formen i kyl minst 30 minuter.
Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomgräddad. Låt kallna.
Smält den vita chokladen enl. anvisningar på förpackningen. Låt svalna något rör i lätt vispade äggulor.
Vispa grädden tills den tjocknar (ska var tjock men inte grynig).
Rör i hälften av i den rumstemererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
Häll moussen över bottnen i formen och bred ut jämnt. Sätt in övertäckt i kyl ett par timmar eller över natten för attt stelna.
Garnera med jordgubbar
Liknande recept
Ljuvlig vit chokladmousse
8
Pepparkakskryddad vit chokladmousse
5
30 min
6-8
1
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Paj med chokladmousse
5
8 h 40 min
8
2
Vit chokladmousse med hallontopping
5
4
Vit Chokladmousse med getost och jordgubbar
8-10
Rabarberkompott med vit chokladmousse
8
Vit chokladmousse med färska frukter
5
15 min
4
Vit chokladmousse med jordgubbssås
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!