Rabarberkompott med vit chokladmousse

Serverar: 8 portioner

Gluten- och äggfri.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk malen kanel
  • Knappt 1 msk maizenamjöl
  • 1 gelatinblad
  • 200 g vit choklad + 100 g till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
    2. Lägg rabarbern skuren i 2 cm stora bitar i en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
    3. Koka försiktigt i 8–10 minuter. Rör om lätt. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
    4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka 200 g choklad.
    5. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen.
    6. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
    7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
    8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben