Rabarberkompott med vit chokladmousse
Serverar:
8 portioner
Gluten- och äggfri.
Ingredienser
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
Knappt 1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad + 100 g till servering
5 dl vispgrädde
Instruktioner
Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
Lägg rabarbern skuren i 2 cm stora bitar i en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
Koka försiktigt i 8–10 minuter. Rör om lätt. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka 200 g choklad.
Koka upp 1 dl grädde i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen.
Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
Liknande recept
Paj med vit chokladmousse
6-8
Ljuvlig vit chokladmousse
8
Pepparkakskryddad vit chokladmousse
5
30 min
6-8
1
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Vit chokladmousse med hallontopping
5
4
Vit Chokladmousse med getost och jordgubbar
8-10
Vit chokladmousse med färska frukter
5
15 min
4
Vit chokladmousse med jordgubbssås
4
1
Julstubbe med tryffel och vit chokladmousse
2.8
10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!