Smal limepannacotta med jordgubbar

Serverar: 6 portioner

En frisk och fräsch dessert.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl Kelda lagalätt
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 6 dl jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • Rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp gräddmjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg ner det i gräddmjölken. Rör i vaniljsocker och limeskal. Låt gräddmjölken svalna något.
    2. Fördela den i 6 små glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Skiva jordgubbarna.
    3. Blanda dem med honung, limeskal och -saft. Lägg jordgubbarna på pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 17 december 2008

    Det blev mycket tyst när jag bjöd på denna. Högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben