Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

Serverar: 8-10 portioner

Somrigt god tårta...

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa, riven
  • Garnering
  • 5 dl crème fraiche, vispad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter jordgubbar, delade
  • Instruktioner

    1. Ugn 125 grader. Koka flädersaft och socker till en simmig konsistens som sirap. Vispa äggvitorna och häll ner fläder- och socker-sirapen i en fin stråle under vispningen. Vispa till ett fast vitt skum.
    2. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och låt sedan bottnen kallna på plåten.
    4. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbottnen.
    5. Blanda ner vaniljsockret och vaniljfröna i crème fraiche vispa i ca 10 min tills den blir fast och fluffig. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan och garnera med massor av jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pistro01 8 september 2011

    en annorlunda och väldigt god midsommartårta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben