Äppelkaka med mandelmassa och kesella

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

God och saftig kaka. Godast dagen efter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl kesella vanilj
  • 100 g riven mandelmassa
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 stort äpple eller 2 små
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
    3. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Tillsätt mandelamssan och kesellan.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Smeten blir tjock så försök fördela smeten i formen.
    5. Skär äpplet i klyftor och stick ner dom till hälften i smeten, strö över lite kanel.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben