Äppelkaka med mandelmassa och kesella
Serverar:
8-10 portioner
Tid:
1 timme 15 minuter
God och saftig kaka. Godast dagen efter.
Ingredienser
2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 stort äpple eller 2 små
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Tillsätt mandelamssan och kesellan.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Smeten blir tjock så försök fördela smeten i formen.
Skär äpplet i klyftor och stick ner dom till hälften i smeten, strö över lite kanel.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter.
Liknande recept
Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med mandelmassa
1 h
30
Furstlig äppelkaka med mandelmassa
4.6
12
5
Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med kesella
4
5
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!