Fryst jordgubbstårta

Serverar: 8-10 portioner

Ljuvligt god, dessutom glutenfri

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk potatismjöl
  • Smör eller olja
  • Potatismjöl
  • 6 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 burk kesella med vaniljsmak (2½ dl)
  • 2½ dl mellan- eller vispgrädde
  • 250 g frysta jordgubbar
  • Färska jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Börja med att smöra en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och pudra över potatismjöl. Knacka ur formen så att överflödigt mjöl försvinner. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitor och socker till en fluffig styv marängsmet. Riv mandelmassan och blanda försiktigt ner den och potatismjölet i marängsmeten. Fördela smeten i formen.
    3. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie om ytan ser mörk ut. Låt kakan kallna. Lossa den sedan från formen.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    5. Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Tillsätt kesellan.
    6. Ta upp gelatinbladen. Lägg dem i en kastrull och låt dem smälta på svag värme. Låt svalna något. Häll gelatinet i äggsmeten under kraftig vispning,
    7. Vispa grädden till hårt skum och blanda försiktigt ner det i smeten.
    8. Halvtina bären och mixa dem i småbitar, eller mosa dem, Rör ner dem i fyllningen. Bre jordgubbsgrädden över tårtbottnen.
    9. Täck med plastfolie och placera tårtan i frysen minst fyra timmar.
    10. Låt fryst tårta stå framme 15-20 minuter före

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    idaofficial@gmail.com 21 juni 2012

    Låter jättegott, jag tål inte mjölk har du något ersättnings tips för kesella? Jag använder soy och mandel produkter istället för mjölk i vanliga fall. Tack!

    Lillasonja 23 juni 2012

    Helt otroligt gott! Jag bytte ut vaniljkesellan mot citronkesella andra gången då jag tyckte den var för söt och då blev den kanon! Rekommenderas varmt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben