Laktosfria bullar fyllda med mandelmassa

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

Dessa bullar blir nästan som wienerbröd. Bullarna skall bara jäsa en gång, när de lagts på plåten. Mumsiga!

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g jäst
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • Aprikospuré
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet, sockret och saltet pösigt. Lägg i ägget. Rör ut jästen i grädden. Häll ner blandningen i degbunken. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den och knåda in resten mjölet.
    2. Kavla ut degen till två plattor à 32x32 cm. Dela den i 8x8 cm plattor. Lägg en klick mandelmassa smaksatt med aprikospuré mitt på plattorna. Rulla ihop dem diagonalt och lägg skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i 40 minuter.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Grädda bullarna i 220 grader i 5-8 minuter. Låt dem svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben