Bullar med mandelmassa och vaniljkräm

Serverar: 24 portioner

Underbart goda bullar som både ser och smakar väldigt gott! Går även snabbt att göra med hjälp av jäsmixen.

Ingredienser

  • 1 påse Bagarens Jästmix Vetebröd
  • 14 dl vetemjöl special
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • Fyllning
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g Odense Mandelmassa 50/50 eller Odense Mandelmassa Lyx
  • Grön karamellfärg, några droppar
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • Garnering: (Vaniljkräm)
  • 4½ dl mjölk
  • 3 påsar vaniljkräm
  • Övrigt
  • Pappersformar
  • Smält smör och doppa i socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
    2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
    3. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min. Undertiden blandar du ihop fyllningen till en smet. Dela degen i två delar och kavla ut degen i en rektangel.
    4. Bred på halva fyllningen och vik rektangeln dubbel. Skär ut 12 st remsor och lägg ihop till kransar. Gör samma sak med resten av degen.
    5. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min. Tryck ner som ett hål i bullarna och fyll dem med vaniljkrämen.
    6. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
    7. Låt bullarna kallna och doppa sedan dem i smält smör och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    InHeaven 1 mars 2010

    detta lät hur gott som helst. Ska ABSOLUT testa detta till min födelsedag, eller varför inte nu till påsk? =) hör av mig när jag gjort dom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben