Svartvinbärssylt med fläder

Tid: 50 minuter

Svarta vinbär tillsammans med flädern gör sylten god till pannkakor och tårtor m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Ingredienser

  • 1 kg svarta vinbär
  • 600 g socker eller efter smak
  • 2 dl flädersaft, koncentrerad
  • ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringspulver)
  • Instruktioner

    1. Repa och skölj bären. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
    2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Häll i flädersaften
    3. Häll i röd melatin (läses på påsen) med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
    4. Ta grytan från värmen och skumma noga.
    5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..
    6. Man kan även använda syltsocker men läs då på påsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben