Svartvinbärssylt med persikor

Sylten blir lite lös i konsistensen och passar därför bra att röra ner i yoghurt eller filmjölk. Blir en stor burk.

Ingredienser

  • 4 st persikor
  • 4 dl svarta vinbär
  • ½ dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär persikorna i klyftor. Lägg persikoklyftorna och vinbären i en kastrull och häll på vattnet. Låt sjuda ca 5 minuter.
    2. Tillsätt socker under omrörning och låt koka ytterligare 5 minuter. Ta bort ev skum.
    3. Fyll upp sylten på en väl rengjord burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 29 juli 2008

    Mycket god! Använde nektariner i stället och tror inte att skillnaden är så stor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben