Svartvinbärssylt med nektariner och vanilj

Tid: 20 minuter

Svarta vinbär, nektarin och vanilj blir en mycket lyckad kombination.

Ingredienser

  • 6 nektariner (750 g)
  • 1 vaniljstång
  • 8 dl svarta vinbär
  • 0.75 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
  • 2 krm natriumbensonat
  • Instruktioner

    Skala, dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i cm - stora bitar. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp nektarinerna, svarta vinbär,vaniljstång,frön och vatten i en kastrull. Koka med lock ca 5 minuter. Blanda i syltsocker och koka ytterligare 2 - 5 minuter, omogna bär behöver kortare tid. skumma av. Blanda i natriumbensonat. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara sylten kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben