Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Smula jästen i en skål och lös i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper skålens kant.
Jäs övertäckt i 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och dela varje del i 30 bitar.
Klicka på vaniljkräm och blåbär. Vik ihop och nyp ihop. Ställ bullarna med den släta delen upp på plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 min.
Baka i 225º ca 8 min. Pensla med smör och doppa i socker vid servering.
Helt fantastiskt goda bullar!! Tyckte dock att det lät lite väl tilltaget att degen skulle räcka till 60 bullar så jag minskade till 40st och då räckte vaniljkrämen precis. Använde dock mer blåbär än som stod angivet. Tack för ett kanonrecept!!
alvig4 augusti 2011
Vad kul att du gillade dem!
zahraa9614 augusti 2011
kan man använda blåbärssylt istället?
Goodfood31 augusti 2012
Så goda!
jag gjorde 45 bullar och hade lite mer vaniljkräm så jag gjorde några med bara vanilj och några blandade.
Högsta betyg av hela familjen, tack för recept.
Marietoren8 februari 2014
Tack för recept på härliga sockerbullar! Jag tog inga blåbär utan gjorde det med hemmagjord vaniljkräm och det blev supergott! Nästa gång får det bli blåbär också!
alvig8 februari 2014
Det låter också hur gott som helst, marietoren.
/alvig
Helt fantastiskt goda bullar!! Tyckte dock att det lät lite väl tilltaget att degen skulle räcka till 60 bullar så jag minskade till 40st och då räckte vaniljkrämen precis. Använde dock mer blåbär än som stod angivet. Tack för ett kanonrecept!!
Vad kul att du gillade dem!
kan man använda blåbärssylt istället?
Så goda! jag gjorde 45 bullar och hade lite mer vaniljkräm så jag gjorde några med bara vanilj och några blandade. Högsta betyg av hela familjen, tack för recept.
Tack för recept på härliga sockerbullar! Jag tog inga blåbär utan gjorde det med hemmagjord vaniljkräm och det blev supergott! Nästa gång får det bli blåbär också!
Det låter också hur gott som helst, marietoren. /alvig