Morotsmarmelad med vanilj

Tid: 1 timme

Enkel och god marmelad med smak av vanilj

Ingredienser

  • 500 g morötter, c:a
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 4 dl vatten
  • 500 g syltsocker
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk. Dela frukten och pressa saften ur dom. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna Lägg ner morötter, citrusskal, saft, vatten och vaniljstång i en gryta och koka ca 10 minuter eller tills du känner att morötterna är mjuka. Plocka bort vaniljstången. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare ca 5 minunter. Skumma väl och häll upp marmeladen på varma burkar, låt svalna och sätt sedan på locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stuvknodden 12 augusti 2012

    kanongod, uteslöt vaniljstången tog en grapefruit istället

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben