Morotsmarmelad med kanel

Enkel och god marmelad som passar bra till rostat bröd, scones eller ostbrickan.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 4 dl vatten
  • 500 g syltsocker
  • 2 hela kanelstänger
  • Instruktioner

    Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk. Dela frukten och pressa saften ur dom. Blanda morötter, citrusskal, saft, vatten och kanelstänger i en gryta och koka ca 10 minuter eller tills du känner att morötterna är mjuka. Plocka bort kanelstängerna. Tillsätt syltsockret och koka c:a 5 minuter. Skumma väl och häll upp marmeladen på varma burkar, låt svalna och sätt på locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    publikhav 5 november 2010

    Lätt att göra! Fick dock koka det några extra minuter efter att syltsockret hade kommit i, de var fortfarande för rinnigt för att hälla på burkarna. Luktar ljuvligt i mitt kök nu. Hoppas de smakar lika gott som det luktar när de svalnat!

    sikaal 14 mars 2011

    Jättegod marmelad! Jag gjorde den utan kanel, ville ha den naturell första gången. Den var visserligen rinnig när den var varm, men stelnade när den kallnat, även utan längre koktid. Rekommenderas Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben