Muffins med äpple och kanel

Serverar: 6 portioner

Mycket goda!

Ingredienser

  • 85 g grahamsmjöl
  • 70 g vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 40 g råsocker strö eller vanligt strösocker
  • 2 små matäpplen, skalade, urkärnade och finhackade
  • 11/4 dl mjölk
  • 1 ägg, uppvispat
  • 4 msk smält smör
  • Knaprigt täcke
  • 12 bitar råsocker bit, grovt krossade
  • ½ tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Ställ ca 6 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
    2. Sikta ner båda mjölsorterna, bakpulver, salt och kanel i en stor skål och rör ner socker och hackade äpplen. Rör samman mjölk, ägg och smör i en separat skål. Häll äggsmeten över de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet; den ska bara precis blandas.
    3. Fördela smeten i formarna. Blanda de krossade råsockerbitarna och kanelen till täcket och strö blandningen över muffinsen. Grädda dem i 200 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills de fått fin höjd och gyllenbrun färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben