Kladdkaka med äpple och kanel

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

En kladdig äppelkaka som är jättelätt att göra och passar lika bra att serveras med vaniljsås eller vaniljglass, som utan. Jag hittade ursprunget till detta recept på nätet hos Fiffiga Systrar och kan helt enkelt inte låta bli att sprida ett sådant äpple-underverk!!!

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 4 äpplen, totalt ca 500g (oskalade)
  • 1 msk kanel
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 100g Smör, kylskåpskallt
  • Garnering
  • ev. florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller klyftor. Lägg smaksättningen (kanel, socker och vaniljsocker) i en plastpåse och skaka om. Lägg äppelbitarna i påsen, förslut den och vänd runt lite, så kryddblandningen fördelas över alla äppelbitar. Vispa smetens ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord eller bakpapperklädd form, 20x30 cm. Stick ner rikligt med kaneläppelbitar i smeten, tätt i rader över hela kakan. Hyvla smör över kakan så det täcker alla äpplen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Prova med sticka! Kakan ska vara kladdig men inte för blöt. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker och skär i lagom stora rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben