Valnötstårta med äpple och kanel

Serverar: 10-12 portioner

Valnötstårta med äpple och kanel

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 stort äpple, ca 4 dl finhackat
  • 2 ½ dl valnötter
  • Fyllning
  • 1 ½ dl äppelmos
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladplattor
  • Marsipantomtar
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
    3. Hacka valnötterna. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Rör ner valnötter och äpple i smeten.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
    5. Låt kakan vila en stund i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Dela kakan i tre bottnar.
    6. Bred äppelmos över de två bottnarna. Vispa grädden och bred den över äppelmoset. Lägg samman bottnarna.
    7. Vispa grädden till garneringen och bred den över och runtom tårtan.
    8. Spritsa rutor på tårtan och lägg hackade valnötter i varje. Garnera med chokladplattor och marsipantomtar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben