Havremuffins med äpple och kanel

Serverar: 9 portioner

Jättegoda frukostmuffins!

Ingredienser

  • 4 tsk bakpulver
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl flytande margarin
  • 3 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk kanel
  • 1 ½msk socker, eller brun farin
  • 1 äpple (stort) skalat och skuret i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop fett, mjölk och ägg. Rör ner blandningen i skålen.
    2. Fördela smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 1/3.
    3. Blanda socker och kanel och vänd äppleklyftorna i blandningen. Tryck ner två klyftor i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 25-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Limparion 30 oktober 2008

    Det står inte ugnsvärme, men det ska väl vara 175 va?

    beca 12 mars 2012

    Ska det inte vara något socker i smeten?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben