Ingefärspäron med kanel

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En svensk efterrättklassiker, åtnjuts med glass och grädde

Ingredienser

  • 4 st fasta päron
  • 1 st citron
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    Koka först upp vattnet i en kastrull. Skala och skiva ingefäran och lägg den och kanelstången i det kokande vattnet. Tillsätt sedan strösockret och saften från en pressad citron. Sjud sedan i ca 20 min. Ta bort kärnhusen från päronen och behåll kvisten. När lagen har en kraftig ingefärssmak lägger man i päronen och låter dem sjuda sakta under lock i ca 10 min. Sedan är det bara att servera päronen i serveringsskålar och krydda med lite kanel på och servera med glass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben