Vit varmchoklad med vanilj, grädde, kanel och minimarshmallows

Serverar: 4-5 portioner

Eftersom jag älskar vit choklad (har inte hittat någon vit varmchoklad som inte innehåller kakao, vilket jag tycker förstör en del i just ett sånt här avseende) ville jag testa på att göra en varmchoklad som innehöll just vit choklad. Piffade till chokladen med vanilj! Vart riktigt mumsigt! Räcker till 4-5 glas, beroende på hur stora glasen är. Denna dryck kan man egentligen även dricka när den är kall.

Ingredienser

  • 10 dl mjölk, 3%
  • 3 msk vit sirap
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm kanel
  • 3 dl minimarshmallows
  • Instruktioner

    1. Blanda ner mjölken, sockret, sirapen och vaniljsockret i en kastrull.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i mjölkblandningen.
    3. Låt koka upp under omrörning. Blandningen ska precis börja bubbla.
    4. Ta kastrullen från plattan. Sänk plattan.
    5. Bryt ner den vita chokladen och ställ kastrullen på plattan.
    6. Låt blandningen sjuda på svag värme i 5 minuter under omrörning.
    7. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen kyla av i 5 minuter.
    8. Vispa under tiden grädden. Spritsa grädden över chokladen.
    9. Toppa med kanelen och minimarshmallows.
    10. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben