Hallonsirap med vanilj

Mums! Riktigt, riktigt, riktigt gott till pannkakor/plättar, glass och desserter!! Mycket lätt att röra ihop och väldigt få ingredienser... Jag kan bara ge tummen upp för denna goding! I detta recept kan man lägga till ½ tesked flytande Atamon och det gör man om man har tänkt spara på Hallonsirapen under en tid, om du ska ge bort Hallonsirapen som present kan det också vara bra att röra ner Atamon. Denna goding håller sig bättre då. Om Du inte har tänkt spara de kan du strunta i tillsätta Atamonen. Förutom att tillsätta vanilj i denna sirap är det väldigt gott att röra ner en kanelstång eller kardemumma. Annars är denna goding väldigt god precis som den är, alltså inga mer smaksättare förutom ljus sirap och hallon! Hallonsirapen blir väldigt tunn, vill man ha en lite mer tjock och mer "sirapstjock" sirap kan man lätt fixa det med lite maizena. Jag använde 3 teskedar och det tyckte jag vart bra. Du kanske vill ha den tunnare eller tjockare? Pröva dig fram! Receptet räcker till ca 5 dl härlig hallonsirap.

Ingredienser

  • 500 g hallon (frysta eller färska spelar ingen roll)
  • 2½ dl ljus sirap
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 3 msk maizena + ½ dl vatten (kan uteslutas om man vill)
  • ½ tsk atamon, flytande (kan uteslutas om man vill)
  • Instruktioner

    1. Lägg hallonen i en bunke och kör dem med en stavmixer alternativt mosa dem för hand.
    2. Häll upp ljus sirap i en kastrull, tillsätt hallonmoset. Dela vaniljstången på längden och gröp ur vaniljstången på frön och rör ner fröna.
    3. Låt koka upp, vid första bubblan sänk till låg värme. Låt stå och småputtra i 12 minuter. Rör om då och då. Men håll ett vakande öga på kastrullen, sirapen kan lätt koka över!
    4. Om du vill ha en tjockare sirap: Blanda kallt vatten i ett glas och tillsätt maizena, rör om. Rör därefter ner blandningen i sirapen, rör om och låt sirapen tjockna. Vill du ha den tjockare, pröva dig försiktigt fram med maizena.
    5. Stäng av plattan och häll eventuellt i atamon, häll upp på väl rengjord flaska eller glasburk. Låt stå och svalna av utan lock. Förvara därefter Hallonsirapen i kylen.
    6. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marackas85 26 augusti 2012

    Riktigt, riktigt god hallonsirap! Herregud man kan ju inte sluta äta av den! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben