Brownie med hallonsirap och vaniljglass

Serverar: 12 portioner

En riktigt god efterrätt.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mörk muscovadosocker
  • 6 msk kakao
  • 4 msk mörk sirap
  • 2 msk vaniljsirap (från Espresso house)
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1½ dl mjölk
  • Kakao
  • Hallonsirap
  • 4 dl socker
  • 600 g hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, kakao, sirap och salt i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet.
    2. Vispa ner ägg och mjöl. Bred ut smeten på en form 15x25 cm klädd med bakplåtspapper och ställ in i 20 minuter i ugnen. Ta ut, pudra över kakao och låt svalna. Gör hallonsirapen under tiden. Skär upp brownien i bitar och servera med vaniljglass och varm hallonsirap.
    3. Gör hallonsirapen såhär: Smält sockret i en kastrull. Det ska inte brännas. Tillsätt hallonen och koka i tio minuter. Sila och servera varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben