Godaste blåbärsbullarna

Överraska med nybakta fikabullar med smak av blåbär och vanilj till kaffet! Blir 12 bullar.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 6–7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 1/2 dl blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut. Dela den i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta i 20 minuter.
    4. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda blåbären med socker och majsstärkelse. Gör en fördjupning i varje bulle och klicka i smörfyllning och blåbär.
    5. Låt bullarna jäsa i 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Lindanemon 24 juli 2008

    Precis avsmakade, och de får full pott! Fast jag fick jäsa dem längre, degen är rätt tung. Men helt klart en kondisbulle :-)

    zakieh 14 juli 2011

    jag ska pröva det här receptet.

    Bappi 3 augusti 2011

    Så underbart goda! Inte kompakta alls ... sagolikt goda :-) Full pott med poäng från mig/ kram

    prinsvince 12 september 2011

    Kan inte bli bättre!

    erika7 27 augusti 2012

    Fantastiskt goda!! Var tvungen att äta 2 rakt av å nu baka mera å flera!strykande åtgång!!

    ah 8 januari 2013

    Supersmaskiga bullar full poäng av mig och familjen

    PiNkKiLLeR 29 juli 2015

    Svingoda bullar! Synd bara att dom tar slut så fort.. Bakade för några timmar sen och dom är nästan slut redan xD

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben