Det här receptet är från Åre Bageri, där skidåkarna står i kö för att köpa blåbärsbullar! Hemligheten är en Karlsbaderdeg som får jäsa länge och i fyllningen är det både mandelmassa och blåbärssylt.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
2 ½ dl mjölk, rumsvarm
13-14 dl, 800 - 840 g vetemjöl
½ msk bakpulver
½ tsk salt
250 g smör, rumsvarmt
1 3/4 dl vit sirap
2 ägg
Fyllning
150 g mandelmassa
1 äggvita
1 dl blåbärssylt, ganska fast
Pensling
1 uppvispat ägg
1 krm salt
lite vatten
Garnering: florsocker blandat med lite vatten
Tack för receptet. Riktigt, riktigt goda bullar som har gjort stor succe hos mina fikavänner. Hade dock lite problem med jäsningen för det hände inte så mycket med dem under jästiden, men jag gjorde väl något fel förmodligen. Gjorde glasyren med citron o florsocker. Underbara ! Tack än en gång !