Blåbärsbullar

Tid: 50 minuter

Goda bullar.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Pappersformar till utbakningen Ekologiskt ägg till pensling 50 g mandelspån eller mandelflis
    2. Florsocker att pudra på bullarna vid servering
    3. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5-1 cm tjock. Bred över smörkrämen. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 cm breda skivor.
    4. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
    5. Låt dem jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
    6. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
    7. Tips! Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben