Blåbärsbullar - light

Serverar: 1 portioner

Mycket goda bullar med blåbär. Kan såklart varieras med andra bär.

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 50 gram jäst
  • 2,5 dl minimjölk
  • 100 gram kesella
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl honung
  • 0,7 liter vetemjöl special
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 gram kesella
  • 2 msk kanel
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk maizena
  • Garnering
  • 1 st ägg
  • 50 gram mandelspån eller mandelflis
  • 1 nypa florsocker att pudra på bullarna vid servering
  • Instruktioner

    1. Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
    4. Blanda kesella, råsocker och kanel till en krämig fyllning. Bred blandningen på den utkavlade degen.
    5. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
    6. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.
    7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
    8. Sätt ugnen på 220 grader.
    9. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
    10. TIPS! Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.

    Liknande recept

    3.9
    1 h 30 min
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben