Vanilj och blåbärsbullar

Serverar: 20 portioner

Jättegod smak!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 krm salt
  • 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • Cirka 6-7 dl dinkel- eller vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 200 g creamcheese
  • 2 msk vaniljsocker
  • 80 g Risenta blåbär
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Risenta rårörsocker till topping
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°C. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad tills jästen löst sig. Häll sedan ner salt, socker och cirka 2/3 av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs till dubbel storlek under bakduk ca 30-45 minuter.
    2. Fyllning Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker, creamcheese och blåbär till en bredbar massa. Knåda degen noga på mjölat bakbord, arbeta in resten av det sparade mjölet. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär varje degrulle i cirka 10 bitar, beroende på önskad storlek på bullarna. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper.
    3. Jäs igen cirka 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker.
    4. Grädda på 225°C i 5-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben