Svartvinbärssylt med vanilj

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Svarta vinbär tillsammans med vaniljen gör sylten god till pannkakorna m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Ingredienser

  • 500 g svarta vinbär
  • 400 g socker
  • ½ vaniljstång
  • ½ färskpressad citronsaft
  • ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringsmedel)
  • Instruktioner

    1. Repa och skölj bären. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna
    2. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
    3. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Pressa i citronen.
    4. Häll i röd melatin med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
    5. Ta grytan från värmen och skumma noga.
    6. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben