Fläder- och jordgubbsmousse

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

En somrig och jättegod efterrätt som är busenkel att göra!

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar
  • 1 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa dem ganska fint i en mixer eller matberedare. (Äger du ingen sådan går det alldeles utmärkt att mosa dem med en gaffel).
    2. Rör ner flädersaft och matyoghurt i de mosade jordgubbarna.
    3. Vispa grädden ganska fast men inte för hård. Vänd sedan ner jordgubbsblandningen, lite i taget, i vispgrädden. Rör försiktigt ihop till en jämn mousse.
    4. Häll upp i koppar eller glas och låt stå i kylskåp minst en timme innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jesdid 24 juni 2011

    Trots flera timmar i kyl OCH 3 ½ gelantinblad så stelnade inte moussen. Smaken var dock god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben