Ingredienser
Botten
110 g smör
2,25 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim, (à 56 g)
Fylllning
5 gelantinblad
0,5 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Dekoration
1 l jordgubbar
En jättegod tårta! Botten ska vara som en kladdkaka och så med denna härliga jordgubbsmousse. Mums! Betyg 5. Eftersom det inte är riktigt jordgubbssäsong ännu så använde jag frysta jordgubbar som fick rinna av ordentligt innan jag mixade dem. Sen så la jag en jordgubbsgelé över tårtan. Här kommer receptet på gelén: 2 gelantinlad, blötlagda i 5 min 1 msk jordgubbspuré (barnmatsefterrätt typ semper) 2 msk vaniljlikör Smält gelantinet i en rostfri liten kastrull. Blanda ner jordgubbspurén och likör. Rör om ordentligt och låt svalna något. Häll gelén över jordgubbsmoussen i formen. Ställ in tårtan i kylen och låt gelén stelna. Dekorera tårtan sedan med t.ex physalis eller jordubbar eller varför inte figurer av choklad som du gjort av smält mörk choklad som du först spritsat på bakplåtspapper och sedan ställt in i frysen en stund för att stelna.
Gjorde den till midsommar. Väldigt god. För egen del hade det räckt med halva mängden mousse ovanpå. Laddade upp en bild om det var ok!?
Jättegod :) <3