God chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

När jag och min kompis gjorde den i skolan ville flera gäster ha receptet efteråt :)

Ingredienser

  • Lager 1 (kladdkaka)
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lager 2 (vit choklad mousse)
  • 6 dl vispgrädde
  • 400 g vit choklad
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Lager 1: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda socker och ägg väl. rör sedan ned resten av ingredienserna. Blanda väl. Grädda 20 min i ugnen i en form med löstagbara kanter. låt kallna.
    2. Lager 2 : Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. knäck äggen i skålen med chokladen, vispa sedan ner grädden.
    3. Tag inte av kanten på kladdkakan utan när allt är klart häller man chokladmoussen på kakan. låt kallna och stelna . Tag sedan av kanten .
    4. På bilden har vi rostade kokosflingor på kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    twilight90lover 12 november 2008

    Tårtan var jättegod men när det gäller utförande kunde man ha gjort det bättre. Jag skulle nämligen ha med mig tårtan till en förfest och fick problem då jag inte kunde få över tårtan på ett tårtfat, saken blev heller inte bättre av att den vita mossen började rinna över kanterna när jag fajtades med tårtan som ville vara kvar i formen, kladdkaka är som sagt väldig kladdig. Så mitt förslag är att man har bakpapper i bottnen på formen och efter att man gräddat kladdkakan så låter man den svalna i formnen sedan tar man av kanterna, lägger tårtan upp och ner på ett kakfat (då är ytan med pappret på uppvänt) tar av pappret med hjälp av en kniv eller liknande, applicerar mossen på hela kakan inklusive kanterna. Sedan kan man låta den stå kallt för att mossen ska få en ännu fastare konsistent. Ett litet tips om man vill få med sig tårtan smidigt Vad som även var gott var att riva lite 70% chocklad på toppen Den får en 4 eftersom att instruktionerna som var skrivna inte var så bra.

    elinmat 12 januari 2012

    jag håller med föregånde att moussen blev väldigt lös, trots att jag har hade den i frysen nån timme. kakan i sig var väldigt god, och skulle passa bättre för sig själv med en klick grädde. moussen gör sig nog bättre med en ljus kakbotten. den funkar allra bäst som halvfryst, moussen blir som glass. överlag är det ändå en god dessert.

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben